Wij gaan veel meer laten zien

Schenken of nalaten

Om al die onderzoeksprojecten die vaak vele jaren in beslag nemen te kunnen  ondersteunen, is het voor NietBlind nodig in de toekomst op inkomsten te kunnen rekenen. Daarvoor zijn – meerjarige - schenkingen die bij leven of door middel van bijvoorbeeld een legaat aan NietBlind worden gedaan zeer welkom.

Periodieke Schenking
Een periodieke schenking is een schenking met een looptijd van vijf jaar of langer. Je schenkt dan jaarlijks, gedurende vijf jaar (of langer), een vast bedrag aan NietBlind.
Met een periodieke schenking is jouw gift volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Je ontvangt daardoor (afhankelijk van het inkomen) maximaal 52% van de schenking terug. Je kunt dus meer schenken zonder dat het extra geld kost. Klik hier voor de schenkingsovereenkomst en meer informatie.

Fonds op Naam
Iedere donateur of begunstiger heeft zijn of haar eigen reden om het werk van NietBlind te ondersteunen. Als je een specifiek doel voor ogen hebt, biedt een Fonds op Naam daartoe mogelijkheden. Een Fonds op Naam kan door een schenking of legaat in het leven worden geroepen. Jouw Fonds op Naam draagt de naam die JIJ kiest. Dat kan bijvoorbeeld een familienaam zijn, of de naam van een geliefde. Aan je eigen fonds kun je een speciale doelstelling verbinden die je bijzonder aan het hart gaat, passend binnen de statutaire doelstellingen van NietBlind. Dat kan een specifiek onderzoeksproject zijn. Bestedingen uit jouw fonds vinden plaats in overleg met jou.

Een Fonds op Naam stelt je zodoende in staat op persoonlijke wijze betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in het internationale oogonderzoek, de verbetering van overlevingskans en vermindering van negatieve effecten van behandeling van mensen met visuele beperking. Jouw fonds biedt NietBlind een structurele basis voor financiering van onderzoeksprojecten .
Als een Fonds op Naam reeds bij leven is gesticht, kan een legaat worden nagelaten aan jouw eigen fonds. Je kunt jouw Fonds op Naam ook tot erfgenaam benoemen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Nalaten
Schenken aan een goed doel of een goed doel in je eigen testament opnemen is een zeer persoonlijke beslissing. Uiteraard geven wij je graag in een persoonlijk gesprek alle informatie die nodig is om deze beslissing te nemen.

Je kunt hierover contact opnemen via info@nietblind.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen