Wij gaan veel meer laten zien

Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag, mail ons dan op info@nietblind.nl.
Besteedt NietBlind alle inkomsten aan onderzoek?
Ja. Er zijn andere instanties als Visio, Bartiméus en het KNGF die goed werk doen op het gebied van hulpmiddelen. NietBlind concentreert zich op wetenschappelijk onderzoek om te voorkomen dat blind en slechtziendheid ontstaat en op het verbeteren van zicht bij mensen met een visuele handicap.

Omdat vrijwel alle instanties zich inzetten voor het feit dat je blind of slechtziend bent en er vrijwel geen budget is voor onderzoek om de situatie te verbeteren. Dit is hoogst noodzakelijk want als we dit niet doen dan zullen er in de nabije toekomst, mede door de vergrijzing, zo`n 50.000 blinden en slechtzienden bijkomen.

De oogheelkundige specialisten zijn ervan overtuigd dat zij, bij voldoende onderzoeksbudget, veel meer kunnen laten zien. Een verbetering van 25% is realistisch.
Waarom is er de afgelopen jaren zo weinig gecommuniceerd over blindheid?
Het is raar om vast te moeten stellen dat niemand uit de oogheelkundige hoek daar een antwoord op heeft. Raar omdat het een groot probleem is en als er niks gebeurt het probleem alleen maar groter wordt.

Realiteit is dat iedereen zich op de zorg concentreert voor mensen met een visuele handicap. Er zijn maar heel weinig instanties die zich inzetten voor de verbetering van de situatie. Dat is de reden ook dat NietBlind is opgericht om aandacht te vragen voor blind en slechtziendheid. En nog belangrijker om onderzoek mogelijk te maken om de situatie te verbeteren. We gaan veel meer laten zien.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen