Wij gaan veel meer laten zien

Organisatie

Het bestuur is onbezoldigd en evalueert zes keer per jaar de voortgang van NietBlind en al haar activiteiten. NietBlind draait volledig op vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers door heel Nederland. Interesse? Klik hier voor vacatures.

Wencke FassbenderWie ben ik
Ik ben Wencke Fassbender, een gepassioneerde gezonde communicatievrouw die veel energie haalt uit het echt kijken en luisteren naar wat mensen bezig houdt. Mijn eigen kinderen, familie en vrienden zijn hiervoor een waardevolle spiegel gebleken. Ik kan dit doen omdat ik in goede gezondheid ben en alleen maar heel af en toe door een zonneallergie op mijn ogen kan voelen wat het is om niet goed te kunnen zien. Mijn motto: als je iets wil dan kan het.

Waar ben ik goed in
Ik kan overtuigend mensen meenemen in mijn passies en leef me intens in hen in. Het maakt me ook eigenlijk niet uit wie ik tegenover me heb. Ik kan met mijn opgedane levenservaring inmiddels goed aanvoelen hoe ik op het juiste moment mensen aan elkaar kan verbinden, soms daar even mee moet wachten en soms ook net even het verschil kan maken, door op een ogenschijnlijk ongewenst moment toch dat zetje te geven.

Waarom zet ik mij in voor NietBlind?
Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat wij in een land als Nederland de ogen niet voldoende hebben opengehouden om blindheid of slechtziend zichtbaar als geldend maatschappelijk probleem te omarmen en meer onderzoek mogelijk maken. Ik wil juist daarom voor NietBlind mijn eigen krachten en kwetsbaarheden volledig inzetten om veel meer te laten zien. En misschien kan dan voor iemands (klein) kinderen dit net het verschil zijn.

Arnoud de Roy van ZuydewijnWie ben ik
Ik ben Arnoud de Roy van Zuydewijn, een eeuwige optimist die er van overtuigd is dat de wereld echt een beetje beter kan worden als iedereen een steentje bijdraagt. Mijn motto
Kijk niet naar wat niet kan, maar doe wat je wel kunt en geniet daarvan.

Waar ben ik goed in
Ik weet veel van financiën en kan goed analyseren. Vanuit mijn studie, als oud-bankman en als penningmeester, de functie die ik al vele malen met veel plezier heb ingevuld. Daarbij ben ik geen cijferfreak en ga ik ook niet op de centen zitten, al ben ik scherp om onnodige uitgaven te voorkomen. Verder praat ik als ervaren bestuurder graag over alles mee en haak ik niet snel af als het een beetje tegenzit.

Waarom zet ik mij in voor NietBlind
Ik heb enorm veel respect als ik zie hoe de blinden doorgaans met hun handicap omgaan, maar ook van nabij meegemaakt wat het met iemand doet die langzaam het zicht verliest. Blind of bijna blind worden is een van de grootste angsten van de mens. We moeten dan ook veel meer doen om dat te voorkomen of om betere behandeling mogelijk te maken. En dat kan, zo is ons verzekerd. Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om veel meer te laten zien.

Bastiaan Geurts

Wie ben ik
Ik ben een marketeer en veranderaar die gelooft dat alles beter kan. Het liefst sta ik de hele dag in de keuken om smakelijke, geurige en kleurrijke gerechten te maken. Ter compensatie speel ik tennis, golf en loop ik zo nu en dan een rondje hard.

Mijn motto
Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Waar ben ik goed in
Ik zie kansen, mogelijkheden en verbanden. Ik ben een laterale denker. Op basis daarvan breng ik mensen op andere gedachten en breng hen met elkaar in contact.

Waarom zet ik mij in voor NietBlind?
Ik ben erg visueel ingesteld en kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om niet te kunnen zien. NietBlind heeft een aanstekelijke visie gericht op het voorkomen of effectiever behandelen van oogaandoeningen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Monique LinkWie ben ik
Ik ben Monique Link, ik werk in het onderwijs als HR-manager waarbij de betrokkenheid bij de mensen waarmee je werkt en omgaat een belangrijke rol speelt. Ik woon weer met veel plezier in Amsterdam en geniet daar dagelijks van.

Mijn motto
Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Waar ben ik goed in
Mensen enthousiast maken om met ons samen te werken. We hebben veel vrijwilligers nodig en die weet ik te vinden!

Waarom zet ik mij in voor NietBlind
Als ik, vanuit mijn motto, vandaag kan bijdragen aan het doel van NietBlind, dan zullen slechtzienden en blinden daar in de toekomst mee geholpen worden. Dat is mijn droom voor morgen.

Margot van HijfteWie ben ik
Als zelfstandig interieurontwerper bedenk en realiseer ik woonomgevingen voor medewerkers en bewoners van zorginstellingen voor ouderen en/of verstandelijk beperkte mensen. Ik verplaats me dagelijks in hun belevingswereld en zorg voor een tactiele en visueel plezierige omgeving.

Mijn motto
Delen is vermenigvuldigen!

Waar ben ik goed in
Ik kan mensen enthousiast krijgen voor nieuwe plannen en ze aan elkaar verbinden. Achter de schermen functioneer ik het best.

Waarom zet ik mij in voor niet blind
Omdat ik me realiseer dat er een grote groep mensen is die hun omgeving niet visueel kan beleven, wil ik NietBlind meehelpen het onderzoek naar het voorkómen van blindheid te promoten. Zodat in de toekomst meer mensen meer kunnen zien.

Frits HirschsteinWie ben ik
Ik ben Frits Hirschstein, een marketingman die graag zijn kennis en kunde inzet om de situatie van kwetsbare groepen te verbeteren. Ik ben een sportliefhebber. Sinds ik te oud ben om een beetje fatsoenlijk te voetballen, golf ik en loop ik hard. Dat laatste is hard nodig want ik ben een echte Bourgondiër.

Mijn motto
Elke dag moet een (klein) feestje in zich hebben. We werken om goede dingen te realiseren maar we moeten ons ook belonen op een voldaan gevoel.

Waar ben ik goed in
Ik kan goed analyseren wat het doel van een merk is, wat de positie van dat merk is, hoe mensen naar dat merk kijken en wat mensen willen. Daarop kan ik een concept of idee bedenken en ontwikkelen dat (hopelijk) de mensen verrast en hen doet overtuigen om het merk c.q. goede doel te steunen.

Waarom zet ik mij in voor NietBlind?
Omdat oogheelkundige experts mij ervan overtuigd hebben dat het veel beter kan! En dat moet want blind of slechtziend zijn is een ramp. NietBlind wil veel meer laten zien. Dat kan en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen